У ДБР вважають, що Порошенко публічно закликав до повалення самого себе, – адвокат Головань

 

Державне бюро розслідувань звинувачує п’ятого президента України Петра Порошенка, зокрема, за ч.3 ст. 109 ККУ – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Про це адвокат Ігор Головань заявив під час пресконференції, передає “Еспресо”.

“У суспільстві обговорюють підозру, яку ніхто не бачив. Навіть у цих кількох реченнях очевидна абсурдність всіх звинувачень, про які каже ДБР: ст. 109 ч. 3 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), але ч. 3. ст 109 – це дії, передбачені ч. 2 цієї статті, вчинені особою, яка є представником влади. Тобто, ДБР вважає, що п’ятий президент публічно закликав до повалення самого себе або розповсюджував матеріали із публічними закликами до повалення самого себе”, – заявив Головань.

Раніше адвокат називав проєкт підозри Порошенку “медійною операцією по впливу на громадську думку”.

Читайте також:
Рябошапка про підозру Порошенку: “Не анонсуємо”

Як інформувала “Новинарня“, 19 травня колишній заступник глави адміністрації президента Януковича, юрист Андрій Портнов, який після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії, повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського і голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана.

За заявами Портнова відкрито сім чи вісім проваджень щодо дій президента Петра Порошенка, зокрема справу стосовно продажу “Кузня на Рибальському” Сергію Тігіпку, наступ ЗС України на Донбасі 2014 року, рейд суден ВМСУ в Азовське море через Керченську протоку в листопаді 2019 року, купівлю каналу “Прямий”, вивезення до Молдови корумпованого судді Миколи Чауса, фальсифікації документів про формування парламентської коаліції 2016 року.
Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.

Юристи Петра Порошенка називали згадані позови політичними переслідуваннями з боку Портнова, передвиборчим тиском, “юридичним тролінгом” і завідомо неправдивими повідомленнями.
Голову ДБР Романа Трубу, який відкриває провадження, у Порошенка назвали “інструментом в руках поплічника Віктора Януковича” Портнова.

Петро Порошенко приходив на допит у ДБР за викликом 25 липня, після чого поруч з Бюро сталася сутичка, спричинена опонентами експрездента.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР уже розслідує “захоплення влади” Порошенком, Гройсманом і Парубієм.

Читайте також:
“Спілкуємося з Telegram-каналом Портнова”: Порошенко приїхав на допит у ДБР

Портнов на допиті в ГПУ говорив про “злочинне угруповання Парубія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна