Портнов на допиті в ГПУ говорив про “злочинне угруповання Парубія”

 

Генеральна прокуратура допитала заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова у справі злочинів проти Майдану.

Про це в понеділок, 29 липня, інформує “Громадське радіо”.

Допитувати Портнова мали як свідка щодо зловживання владою правоохоронцями та організації умисних вбивств у справі про перешкоджання Євромайдану в листопаді 2013 року — лютому 2014-го.

“Слідчі встановлювали, що було 18, 20, 21 лютого. За усіма цими фактами я вже неодноразово давав покази. Допит пройшов у теплій дружній обстановці”, — сказав Андрій Портнов на виході з ГПУ.

За його словами, 29 липня відбулося два допити у справі Майдану, в якій він фігурує як свідок. Він вважає ці допити “спробою його залякати”.

“Я думаю, що оскільки я вже на цю тему давав відповіді й зараз мене заново запитати — основною метою було відволікти мене та дати мені сигнал, щоби я можливо збавив тему по Порошенку. Тему ми не збавимо — посилимо. Залякувати нас не потрібно”, — заявив Портнов.

Крім того, Портнов звинуватив спікера Ради Андрія Парубія і директора департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка в “організації злочинного угрупування”.

За його словами, основною метою діяльності Горбатюка є “уникнення від відповідальності тих, хто причетний до масових вбивств на Майдані”.

Як інформувала “Новинарня“, 19 травня колишній заступник глави адміністрації президента Януковича, юрист Андрій Портнов, який після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії, повернувся в Україну після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського і голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана.

За заявами Портнова відкрито сім чи вісім проваджень щодо дій президента Петра Порошенка, зокрема справу стосовно “Кузні на Рибальському”.
Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.
Він подав до ДБР кілька заяв щодо “злочинів” Петра Порошенка, серед яких – наступ ЗС України на Донбасі 2014 року, рейд трьох суден ВМСУ в Азовське море через Керченську протоку в листопаді 2019 року, заволодіння каналом “Прямий” та ін.

Юристи Петра Порошенка називали ці позови політичними переслідуваннями з боку Портнова, передвиборчим тиском, “юридичним тролінгом” і “завідомо неправдивими повідомленнями”.
Голову ДБР Романа Трубу, який відкриває провадження, у Порошенка назвали “інструментом в руках поплічника Віктора Януковича” Портнова.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР уже розслідує “захоплення влади” Порошенком, Гройсманом і Парубієм.

Читайте також:
“Спілкуємося з Telegram-каналом Портнова”: Порошенко приїхав на допит у ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна