Україна забрала “Абрамси” з лінії фронту для зміни тактики через загрозу російських БПЛА, – Associated Press

Українські війська тимчасово відвели з лінії фронту американські танки Abrams – частково через те, що російські дрони ускладнили їхню роботу.

Про це пише Associated Press з посиланням на двох американських військових посадовців.

У матеріалі йдеться про те, що США погодилися відправити 31 танк Abrams в Україну в січні 2023 року вартістю 10 мільйонів доларів кожний, оскільки вони є “життєво важливими для її здатності прорвати російську лінію фронту”.

Однак відтоді поле бою суттєво змінилося, зокрема, через використання росіянами дронів-розвідників та ударних БПЛА. Ця зброя ускладнила захист танків, адже безпілотники швидко їх знаходять і можуть довго переслідувати. Як зазначає AP, п’ять із 31 танка Abrams вже втрачено.

Поширення безпілотників означає, що “немає відкритої місцевості, якою можна просто проїхати, не боячись бути виявленим”, заявив журналістам у четвер високопоставлений представник оборонного відомства. Посадовець говорив на умовах анонімності, аби надати оновлену інформацію про американську військову підтримку України перед зустріччю в форматі “Рамштайн” у п’ятницю.

Нині танки відведені від лінії фронту. США та Україна працюватимуть разом, щоб змінити тактику, заявив AP голова Об’єднаного комітету начальників штабів США адмірал Крістофер Грейді.

“Коли ви подумаєте, як змінилися бойові дії, бронетехніка може бути під загрозою в умовах, коли дрони є повсюдними…Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях, щоб допомогти їм продумати, як можна це використати в такому зміненому середовищі, де все видно відразу”, — сказав Грейді.

Читайте також:
За два місяці Україна втратила 5 з 31 танку Abrams: військовий експерт розповів, чому так сталося, — NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна