Адвокат Порошенка назвав скарги Портнова юридичним тролінгом

 

Подані в Державне бюро розслідувань заяви колишнього заступника голови адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про нібито вчинення злочинів п’ятим президентом Петром Порошенком є юридичним тролінгом, які не потребують реальних правових наслідків.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок, 28 травня, адвокат Порошенка Ігор Головань, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

За словами адвоката, мета цієї кампанії Портнова – дискредитація не лише Порошенка, але і всієї України.

“Вся ця кампанія юридичної тролінгу, її пілотні документи спрямовані на підтримку РФ… У цього немає мети притягти до відповідальності, всі розуміють, що там немає складу злочину… Значить, заяв має бути багато”, – сказав адвокат.

Відповідаючи на питання про те, чи плануються якісь слідчі дії і допит Порошенка, адвокат сказав: “Мені про слідчі дії нічого не відомо. Дуже розраховую на те, що єдиною можливою слідчою дією… буде допит самого заявника”.

За його словами, відповідну заяву він направив до ДБР. Головань переконаний, що допит Портнова стане підставою для закриття провадження за викладеними ним фактами.

Своєю чергою народний депутат з фракції “Блок Петра Порошенка”, представник “Європейської солідарності” Володимир Ар’єв висловив думку, що реакція Європи на такі дії Портнова буде “вкрай негативною”: “Думаю, політичні переслідування будуть сприйняті вкрай негативно… Відчуваю, що буде велика підтримка Порошенка і всіх тих, хто проводив реформи”.

На думку Ар’єва, з приводу заяв Портнова має бути відповідна реакція президента Володимира Зеленського, інакше це погіршить відносини України з європейськими партнерами.

“Це посилає нашим європейським друзям дуже погані сигнали, що ситуація з демократією, верховенством права і правами людини в Україні може розвернутися в інший бік”, – заявив Ар’єв.

Водночас Портнов 28 травня в своєму Telegram каналі закликав депутатів і соціально активних громадян не направляти до правоохоронних органів заяви про “злочини Порошенка, які викликають дискусію в суспільстві або є спірними”.

“Тому що це дає прокурору Луценкові політичні та інформаційні можливості продовжувати чіплятися за крісло, розповідати про реванш, наступ на армію, релігію і мову, пояснювати, чому він повинен залишитися прокурором і чому його відомство не санкціонує арешт активів членів його власної політичної команди”, – каже Портнов.

Він пропонує “зосередитися тільки на найганебніших, брудних і безперечних злочинах Порошенка”.

Як повідомляла “Новинарня“, колишній заступник глави адміністрації президента Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань четверту заяву про так звані “злочини” Петра Порошенка на посаді глави держави.

Читайте також:
В Україну повернувся “юрист Януковича” Портнов. Луценко не має проти нього доказів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна