Греція не постачатиме Україні ні С-300, ні Patriot, – прем’єр

Афіни не відправлятимуть Києву системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, про які він просив.

Про це заявив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс в інтерв’ю Iefimerida.

“Греція підтримувала Україну різними способами, оборонними матеріалами. Але ми з першого моменту сказали, що не можемо позбутися систем озброєнь, які мають вирішальне значення для наших можливостей стримування. У нас є надлишок матеріалу, яким ми можемо підтримати Україну, ми це зробили, і я вважаю, що це правильний вибір. І, якщо ми зможемо знайти такий матеріал, ми продовжуватимемо це робити.  Але системи протиповітряної оборони, про які ви згадали, є критично важливими для захисту повітряного простору Греції і не будуть надані Україні”, – сказав він.

Як писала “Новинарня” напередодні, Європейський союз і НАТО тиснули на Грецію та Іспанію щодо передачі Україні додаткових систем протиповітряної оборони. У квітня Київ терміново звернувся до західних союзників із проханням надати сім додаткових систем протиповітряної оборони. Однак тільки Німеччина заявила про постачання додаткової системи Patriot.

Читайте також:
Україна отримає ще одну Patriot від Німеччини
Шольц каже, що в НАТО знайшлися ще шість систем Patriot для України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна