Розвідка UK назвала кількість чеченців, які воюють на боці РФ в Україні

У проросійських чеченських підрозділах у війні РФ проти України нині беруть участь близько 9 тисяч військових.

Про це у Х (Twitter) 6 травня повідомляє міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, проросійські чеченські сили почали воювати в Україні ще з 2014 року, а додаткові чеченські формування були направлені в Україну на початку повномасштабного вторгнення у 2022-му.

“Однак, зазнавши перших значних втрат, чеченські підрозділи були відведені для проведення операцій з охорони тилу, їх стали висміювати як “TikTok-війська” за публікації нібито “військових успіхів” у соціальних мережах. Після того, як у травні 2023 року російська ПВК “Вагнер” відійшли від лінії фронту, чеченські підрозділи знову повернулися на передову”, — ідеться у повідомленні.

“Цілком імовірно, що чеченські спецназівці несуть основний тягар бойових дій на передовій, тоді як основна частина чеченських сил продовжує вести операції з охорони тилу”, — зазначається у звіті.

Аналітики також зазначають, що, окрім надання особового складу, іншим ключовим внеском Чечні у війну Росії проти України є навчання російських солдатів.

За даними керівництва Чечні, з 2022 року в Російському університеті спеціального призначення в Гудермесі (Чечня) пройшли навчання близько 42 тисяч російських військовослужбовців.

“Однак, імовірно, особовий склад проходить в університеті лише 10-денну підготовку, що ставить під сумнів ефективність навчання та самого закладу”, – підкреслюють аналітики.

Читайте також:
Найманці з Непалу масово дезертирують із російської армії, – ГУР

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна