Україна вже отримала від союзників ракети для ЗРК Patriot, – міністр оборони Іспанії

Україна вже отримала ракети до систем протиповітряної оборони Patriot, які їй передали Іспанія та інші союзники.

Про це повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час відвідування казарм Санхеніс і військового госпіталю в Сарагосі, цитує газета El Mundo.

Водночас кількість переданих ракет очільниця оборонного відомства Іспанії не уточнила.

“Ці ракети призначені для протиповітряної оборони, і повинно бути дуже чітко зрозуміло, що вони призначені для України, щоб захистити себе від нападів, яких вона зазнає від Росії”, – зазначила вона.

За словами Роблес, всі повинні чітко усвідомлювати, що Україна – держава, що зазнала вторгнення з боку президента РФ Володимира Путіна, який чинить великі масові вбивства і не має наміру обмежуватись цим.

Напередодні

Раніше іспанське видання El Pais писало, що Іспанія, попри тиск у з боку НАТО та Європейського Союзу, не передаватиме Україні свої установки Patriot, а натомість надасть невелику партію ракет для них. Зазначалося, що передача невеликої кількості ракет – кожна одиниця коштує більше мільйона євро – відбудеться після відмови міністерства оборони Іспанії передати Києву батарею, яку з 2013 року розгорнуто на кордоні між Туреччиною та Сирією.

 

Читайте також:
Іспанія цьогоріч надасть Україні нову підтримку для захисту від агресії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна