Польща продовжить оплату понад 20 тисяч терміналів Starlink, які дала Україні

Польща продовжить оплачувати роботу понад 20 тисяч терміналів Starlink, які раніше сама закупила та передала Україні.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Польща — наш послідовний партнер по треку цифровізації.  Країна надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичної інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом. Сьогодні домовилися, що Польща продовжить абонплату цих терміналів. Вдячний колегам за це рішення”, – зазначив він.

Федоров також назвав інші ключові результати зустрічі з віцепрем’єр-міністром — міністром цифровізації Польщі Кшиштофом Гавковським

  • підписали меморандум про співпрацю між міністерствами, далі впроваджуватимемо спільні проєкти з цифровізації, розвитку IT-індустрії, штучного інтелекту та електронного урядування;
  • обговорили підтримку дата-центру для Державної податкової служби України, який збудували на території Польщі для безпеки важливих даних.

Читайте також:
“Київстар” надаватиме доступ до супутникового інтернету OneWeb. Це ще одна альтернатива Starlink

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна