“Київстар” надаватиме доступ до супутникового інтернету OneWeb. Це ще одна альтернатива Starlink

Найбільший український мобільний оператор “Київстар” буде офіційним представником британської OneWeb в Україні та зможе надавати послуги високошвидкісного широкосмугового супутникового доступу до інтернету – альтернативу Starlink.

Про це розповів B2B-директор “Київстар” Костянтин Вечір на Business Wisdom Summit, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Зараз ми тестуємо з деякими силами оборони технології OneWeb. Ми будемо офіційним представником компанії в Україні. Також зможемо пропонувати ці послуги бізнесу”, – розповів Вечір, його цитує “Економічна правда”.

Він додав, що OneWeb має власну супутникову мережу і може забезпечити високошвидкісний супутниковий інтернет, зокрема в нестандартних умовах.

“Ми розуміємо і маємо запити… від спеціальної сфери Збройних Сил України до того, що Starlink не виконує, не завжди виконує тих завдань, на яке покладає на неї бізнес або оборона. Це – надання зв’язку в критичних умовах”, – пояснив Вечір.

Зокрема, раніше гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський повідомляв, що під час масованих обстрілів і перебоїв із енергопостачанням в Харкові, які виникли внаслідок руйнувань об’єктів критичної інфраструктури, в “Укрпошти” виникли проблеми з роботою Starlink. З’ясувалося, що Starlink не працюють у зоні активності засобів радіоелектронної боротьби.

Як відомо, компанія OneWeb запустила останні 36 супутників зі свого початкового “сузір’я” з 616 супутників, що дозволить конкуренту Starlink Ілона Маска запропонувати глобальне широкосмугове покриття вже цього року.

Читайте також:
Альтернатива Starlink: Україна отримає шведські термінали супутникового інтернету Satcube. Їх оплатила Німеччина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна