Під час масованої ракетної атаки росіяни цілились в газові об’єкти, від яких залежить транзит газу в ЄС

Ціллю масованої атаки по Україні в ніч на 27 квітня, під час якої Росія запустила 34 ракети різного типу, стали об’єкти для транзиту газу, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в країни Європейського Союзу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 27 квітня.

“Пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз”, — сказав президент.

За його словами, траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу української ППО.

Також Зеленський наголосив, що Україна все ще потребує мінімум 7 систем Patriot.

“Зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета — це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням “Петріотів”, — щоб усе це спрацювало якнайшвидше”, — наголосив він.

Читайте також:
Росія атакувала чотири ТЕЦ в трьох областях: серйозно пошкоджено обладнання, є постраждалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна