Після допиту в ДБР на Порошенка напали тітушки. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

 

оновлено
Після виходу п’ятого президента Петра Порошенка з допиту біля будівлі Державного бюро розслідувань сталася бійка.

Інцидент біля ДБР відбувся надвечір у четвер, 25 липня, коли під будівлею проходили нечисленні акції противників і прибічників експрезидента.

Як свідчить відео, продемонстроване в ефірі “5-го каналу”, на капот автомобіля Порошенка вистрибнув чоловік із числа противників. Втрутилися охоронці, чоловіка стягнули з машини. Зав’язалася бійка. Невідомий також застосував газовий балончик. У сутичку вступила “поліція діалогу”.

При цьому противники експрезидента скандували: “Порох – геть!”

За даними “УП”, спершу до машини Порошенка намагалися підбігти четверо чоловіків, охоронець експрезидента відбив нападника парасолькою, і той у відповідь розпилив сльозогінний газ.

Після цього в інцидент втрутилася поліція, і зловмисники втекли.

Співробітники поліції, які перебували біля ДБР у великій кількості, повідомили, що нападники не затримані.

Відзначається, що Порошенко встиг спокійно сісти в автомобіль і не постраждав у результаті інциденту.

Про інцидент також повідомив у соцмережі народний депутат Верховної Ради 8-го скликання Володимир Ар’єв.

“Тітушки щойно напали на автомобіль Порошенка на виході з ДБР, вчинили бійку з охороною і втекли в бік площі Перемоги”, – написав він.

За словами Ар’єва, за молодиками погналися кілька поліцейських, що забезпечували правопорядок під ДБР.

“Троє-четверо класичних тітушок-спортсменів. Часи регіоналів повертаються з шаленою швидкістю”, – зазначив депутат.

Як згодом стало відомо ЗМІ, на автомобіль президента видерся ветеран полку “Азов” Микита Макєєв з позивним “Одісей”. 

Макєєв родом з Росії і мав паспорт РФ, однак 18 липня президент Володимир Зеленський дав ветерану “Азову” українське громадянство.

Столичні поліцейські зазначили, що наразі ніхто зі скаргами щодо події до правоохоронців не звертався. У результаті сутички під ДБР нікого не затримували.

Як відомо, 25 липня Порошенко приходив на допит у Державне бюро розслідувань. 

Ідеться про кримінальне провадження щодо можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу “Кузня на Рибальському”. Петро Порошенко фігурує тут в якості свідка.

Восени 2018 року група “ТАС” Сергія Тігіпка попередньо домовилась про купівлю “Кузні”. ЗМІ повідомляли, що завод коштував Тігіпку близько 300 млн доларів. Однак згодом була поширена інформація про те, що фірма Тігіпка спершу заплатила Порошенку та його соратнику Ігорю Кононенку лише тридцяту частину.

Вперше Порошенка викликали на допит у цій справі до ДБР на ранок 17 липня, однак він не прийшов через “істотну зайнятість”. Крім того, у Порошенка стверджували, що повістку він не отримував.

Справу стосовно “Кузні на Рибальському” відкрили після заяви Андрія Портнова, колишнього заступника глави адміністрації президента Віктора Януковича, який повернувся в Україну перед інавгурацією президента Зеленського, 19 травня. У травні він звернувся до ДБР через нібито “легалізацію” Порошенком 300 мільйонів доларів. За версією Портнова, п’ятий президент нібито розкрадав бюджетні кошти через “Кузню”, а потім відмив незаконні доходи, провівши продаж заводу через офшори.

Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.
Він подав до ДБР цілу низку заяв щодо “злочинів” Петра Порошенка, серед яких – наступ ЗС України на Донбасі 2014 року, рейд трьох суден ВМСУ в Азовське море через Керченську протоку в листопаді 2019 року, заволодіння каналом “Прямий” та ін.

Юристи Петра Порошенка називали ці позови політичними переслідуваннями з боку Портнова, передвиборчим тиском, “юридичним тролінгом” і “завідомо неправдивими повідомленнями”.
Голову ДБР Романа Трубу, який відкриває провадження, у Порошенка назвали “інструментом в руках поплічника Віктора Януковича” Портнова.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР уже розслідує “захоплення влади” Порошенком, Гройсманом і Парубієм.

Читайте також:
Порошенко на допиті в ДБР: “приходьте краще завтра”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна