Біля хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 72-ї бригади

доповнено

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил назвав місце та обставини, де 14 серпня внаслідок обстрілу з боку бойовиків загинув військовий ЗСУ.

“Вчора, наприкінці доби, нехтуючи Мінськими домовленостями про повне і безстрокове припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування, російські окупанти відкрили вогонь по одному з наших опорних пунктів в районі населеного пункту хутір Вільний (Попаснянський район Луганської області – “Н”). У результаті ворожого обстрілу отримав поранення не сумісні з життям військовослужбовець Збройних сил України”, – ідеться в повідомленні пресцентру ООС 15 серпня.

Командування ОС висловило глибокі співчуття рідним та близьким загиблого.

У ранковому зведенні пресцентру штабу ОС ішлося про те, що в районі Хутора Вільного на Луганщині окупанти обстріляли позиції ЗСУ зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

“З 23.30 з напрямку від Золотого-5 ворог відкрив прицільний вогонь по наших оборонцях н.п. Хутір Вільний. Застосовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети, російські окупанти вбили українського воїна. Внаслідок цього обстрілу отримав поранення несумісні з життям один наш герой, 1980 р.н.“, – розповів на денному брифінгу 15 серпня речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

За інформацією “Новинарні“, загиблий – із 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних запорожців, яка лише недавно зайшла на позиції в зоні ООС після періоду ротації.

За даними “Новинарні“, це вже восьма бойова втрата ОС з початку “хлібного перемир’я” і шоста – в серпні.

21 липня від підриву на мінах біля Щастя загинули Семер Румигін і Микита Скітченко із 25 опдбр.

6 серпня внаслідок обстрілу біля Павлополя загинули четверо військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти – старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов.

10 серпня на Світлодарській дузі внаслідок підриву на фугасі поліг молодший лейтенент Нацгвардії Роман Романенко “Біч” (полк “Азов”). Бойовики віддали його тіло лише на третій день.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння. Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

За перші 10 днів перемир’я (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом лише про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

Водночас начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак наполягає на дієвості угоди про перемир’я.

Читайте також:
“Хлібне перемир’я” принесло значні результати, – Сайдік

14 загиблих героїв липня. ІСТОРІЇ, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна