“Хлібне перемир’я” принесло значні результати, – Сайдік

 

“Хлібне перемир’я”, погоджене на попередньому засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, принесло значні результати.
Про це заявив журналістам у Мінську спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік після засідання групи в середу, 31 липня, передає БелТА.

“За цей час не було зареєстровано жодної цивільної жертви внаслідок обстрілів. Число порушень перемир’я істотно скоротилося”, – сказав представник ОБСЄ.

У зв’язку з цим Сайдік привітав зусилля сторін, спрямовані на забезпечення режиму припинення вогню.

Він настійно закликав сторони продовжувати його дотримання в повній мірі.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.
Перемир’я оголошено на необмежений термін.

Разом з тим, вже протягом 21 липня збройні формування Російської Федерації та її найманці один раз порушили режим припинення вогню.
За десять днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків.
В останні десять днів липня внаслідок обстрілів у ЗСУ було тільки троє поранених (ще двоє загиблих і два “трьохсотих” – від підриву на мінах вранці 21-го числа). Три дні на фронті панувало затишшя.

Читайте також:
Під Щастям підірвалися десантники Семен Румігін та Нікіта Скітченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна