На фронті почалося “повне і безстрокове” перемир’я

 

На виконання рішення, ухваленого і Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлюється “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Як передає “Новинарня“, про це ввечері в неділю повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

“Водночас наголошуємо, що підрозділи Об’єднаних сил адекватно відповідатимуть на ворожі обстріли у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій й обстрілів наших позицій чи мирних населених пунктів”, – зазначено у сповіщенні.

“Відповідно до чинного законодавства України, Об’єднані сили мають право і зобов’язані забезпечити збереження життя і здоров’я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території”, – наголосили в штабі ООС.

Як інформувала “Новинарня“, в три останні дні перед всеохопим безстроковим перемир’ям на фронті загинули троє українських військових.

ТКГ в Мінську домовилася про повне безстрокове перемир’я 17 липня.

Початок перемир’я збігся в часі з днем парламентських виборів в Україні.

Читайте також:
“208 на 69”. У Мінську домовилися про обмін з ОРДЛО, стартує “правова чистка”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна