“208 на 69”. У Мінську домовилися про обмін з ОРДЛО, стартує “правова чистка”

 

У Мінську на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі сторонами було досягнуто домовленості щодо початку процедури обміну утримуваними особами у співвідношенні 208 на 69, водночас обмін може затягнутись через “правову чистку”.

Про це під час брифінгу в четвер, 18 липня, повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

“Досягнуто домовленості щодо початку процедури обміну військовополоненими, незаконно утримуваними, засудженими особами у співвідношенні 208 на 69. Українська сторона вчора була готова почати цю процедуру і запропонувала відповідно число, де ми могли б зробити цей обмін. Це було підтримано представниками ОРДО і ОРЛО, але цьому заперечили представники Москви“, – сказав Безсмертний.

З його слів, врешті було домовлено проводити процедуру “правової чистки”.

“Тобто до цих 208 та 69 відносяться особи з різною категорією правової чистки – десь це буде декілька днів, десь – декілька тижнів, по комусь це буде декілька місяців. Але процедура запущена, досягнуто домовленості 69 на 208”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, вчора, 17 липня, під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовилися про безстрокове перемир’я на Донбасі та юридичну очистку для обміну заручників.

Останній великий обмін утримуваними особами з ОРДЛО відбувся 27 грудня 2017 року.

Читайте також:
Денісова та Москалькова обмінялися списками політв’язнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна