Денісова та Москалькова обмінялися списками політв’язнів

 

Український і російський омбудсмени Людмила Денісова і Тетяна Москалькова на зустрічі в Москві 16 липня обмінялися списками українців і росіян, які перебувають у СІЗО і в’язницях двох країн.

Зокрема, згідно з повідомленнями російських ЗМІ, уповноважена Верховної Ради України з прав людини передала список зі 150 справ, передає “Радіо Свобода”.

«Це громадяни України, які утримуються на території Росії та в Криму, зокрема 24 моряки», – сказала Денісова.

Уповноважені повідомили, що мають намір звернутися до президентів двох країн з проханням про помилування низки засуджених.

«Ми обговорили питання підтримки у вигляді звернення про помилування низки громадян. Я не буду поки що називати їхні прізвища, щоб не зародити надію завчасно. Це питання вимагає дуже серйозного опрацювання», – сказала російський омбудсмен.

Людмила Денісова на зустрічі також висловила сподівання, що обмін утримуваних громадян, зокрема українських моряків, відбудеться.

Як інформувала “Новинарня“, Денісова та Москалькова зустрілися в Києві: домовилися про меддопомогу політв’язням у РФ.

Читайте також:
“Думаємо над цим”: МЗС РФ прокоментувало обмін українських моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна