Домовленості про “режим тиші” на Донбасі забороняють будь-яке ведення вогню, – Безсмертний

 

Домовленість про “хлібне перемир’я” на Донбасі з 21 липня вперше містить заборону на ведення вогню з будь-яких видів озброєнь і передбачає відповідальність за його порушення.

Про це у четвер, 18 липня, заявив на брифінгу в офісі президента представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, повідомляють у пресслужбі МОУ.

“Щодо так званого “хлібного перемир’я”, досягнуто домовленості, що з 00 годин 1 хвилини 21 липня починається безстрокова заборона на обстріли. Причому вперше у документі, у заяві, зазначено, що забороняється будь-яке ведення вогню, в заяві зазначено відповідальність осіб за відкриття вогню, а також передбачено публічну заяву сторін про припинення вогню. Тобто, сторони публічно беруть на себе обов’язок не вести вогонь впродовж неозначеного періоду”, — зазначив Роман Безсмертний.

За його словами, українська сторона сподівається, що термін припинення вогню буде “максимальним або назавжди”, щоби можна було виконати необхідні роботи, зокрема із ремонту мосту на КПВВ Станиця Луганська.

Також Безсмертний зазначив, що сторони домовились розпочати роботи із організації розведення військ на інших ділянках, про які було домовлено ще 2016 року. Це стосується населених пунктів Золоте та Петровське. Окрім цього, було узгоджено припинення подальшого мінування територій навколо них.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні у Мінську домовилися про безстрокове перемир’я на Донбасі та юридичну очистку для обміну.

Читайте також:
“208 на 69”. У Мінську домовилися про обмін з ОРДЛО, стартує “правова чистка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна