“11 діб без втрат”: Хомчак каже, що бойовики поодинокими обстрілами не зривають Мінські домовленості

 

Поодинокі випадки порушення перемир’я на Донбасі з боку окупаційних військ не можна назвати зривом досягнутих у Мінську домовленостей і політичні спекуляції на цій темі недоречні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 1 серпня, йдеться у заяві начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, передає “Укрінформ”.

“За одинадцять діб, що минули від початку перемир’я, бойових безповоротних втрат в особового складу немає. Разом з цим ще спостерігаються поодинокі випадки порушень режиму тиші з боку найманців та окупантів. Загалом поточну ситуацію не можна назвати зривом домовленостей, які були досягнуті у Мінську, – домовленості, як бачимо, працюють”, – заявив Хомчак.

І тому, за його словами, “окремі політичні спекуляції на цій темі є недоречними і шкідливими для подальшого виконання завдань підрозділами та військовими частинами операції Об’єднаних сил”.

При цьому начальник Генштабу наголосив, що у разі критичного загострення ситуації на лінії зіткнення підрозділи Збройних сил України готові до адекватних та швидких дій у відповідь на загрози збоку ворога.

Як відомо, згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи, 21 липня у районі проведення операції Об’єднаних сил оголошено безстроковий режим припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування.

Як повідомляла “Новинарня“, протягом 31 липня Збройні сили України дотримувалися сталого режиму припинення вогню. Натомість збройні формування Російської Федерації та її найманці 11 разів порушили заборону на використання будь-якої зброї. З них 4 рази – із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї – міномета калібру 82 мм. Також працювали ВКК, гранатомети, озброєння БМП і стрілецька зброя.

Читайте також: 
“Хлібне перемир’я” принесло значні результати, – Сайдік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.