Бойовики віддали полку “Азов” тіло загиблого снайпера Романа Романенка “Біча”

 

Бойовики віддали тіло загиблого офіцера Національної гвардії України Романа Романенка українській стороні на третю добу після його загибелі.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 13 серпня, повідомила пресслужба полку “Азов”.

Раніше стало відомо, що молодший лейтенант НГУ Роман Романенко “Біч” загинув 10 серпня внаслідок підриву на фугасі на Світлодарській дузі, в районі селище Новолуганське на півночі Донецької області.

Побратими з полку “Азов” тричі намагалися евакуювати загиблого, але на заваді стояли прицільні обстріли противника.

“Окупант, прикриваючи свою групу найманців шквальним вогнем у бік українських військових, забрав тіло бійця “Азову” [на свій бік]. 13 серпня в результаті попередньо спланованого обміну полк отримав тіло загиблого Романа Романенка”, – йдеться в повідомленні ОЗСП “Азов”.

Зазначається, що бойовики відмовилися забрати у нашої сторони останки одного зі своїх найманців, якого покинули помирати біля селища Зайцеве у смузі відповідальності БТГр “Азов”.

У пресслужбі розповіли, що Роман Романенко, позивний “Біч”, народився та виріс у Дніпрі, йому було 25 років.

Із кінця 2015 року служив в окремому загоні спецпризначення Нацгвардії “Азов” на посаді снайпера.

“Завдяки своїй завзятості став командиром одного зі снайперських відділень. Коли під час служби на передовій Світлодарської дуги у березні цього року командир групи снайперів отримав важке поранення, Біч був одним із бійців, які врятували йому життя“, – пише пресслужба.

Нещодавно Романенко отримав перше офіцерське звання – “молодший лейтенант”.

“За останні сім місяців служби на передовій Роман Романенко проявив себе як надзвичайно професійний снайпер, був нагороджений чималою кількістю відзнак, зокрема його було подано на орден «За мужність» III ступеня, який боєць мав би отримати вже найближчим часом”, – зазначили в “Азові”.

“Окрім того, що Роман був талановитим у снайперській справі, без перебільшення можна сказати, що він був наділений найкращими людськими якостями, був справжньою душею компанії, мав багато друзів у підрозділі, був прикладом для всіх, хто його знав та оточував. А ще любив подорожувати та цікавився фотографією, займався боксом та був відданим фанатом рідного ФК «Дніпро»“, – розповідають у підрозділі.

Як інформувала “Новинарня“, стали відомі обставини, за яких тіло нацгвардійця Романа Романенка опинилося в “сірій зоні” та не могло бути евакуйоване.

Читайте також:
У лікарні Дніпра помер поранений під Широкиним боєць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна