Через обстріли бойовиків тіло загиблого нацгвардійця другу добу не можуть забрати

 

На Світлодарській дузі, біля селища Луганське, досі не вдалося евакуювати тіло молодшого лейтенанта Нацгвардії Романа Романченка, який загинув 10 серпня.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Військові ООС на позиції розказали, що, не зважаючи на режим припинення вогню, бойовики продовжують окопуватись і намагаються просуватись вперед. Вони почали рити окопи в бік дороги, яка з’єднує дві українські позиції. Бійці кажуть, якщо противнику це вдасться, то буде втрачено доступ до одного з опорників.

Тому вирішили провести розвідку, щоб надалі встановити там спостереження й зупинити бойовиків. Однак бійці ОС підірвалися на міні, яка була встановлена раніше сепаратистами.

Хоча все це сталося в суботу, 10 серпня, тіло загиблого офіцера НГУ Романа Романченка понад добу не вдається евакуювати, адже окупанти не дають підійти. Крім того, кажуть військові, найманці надвечір почали обстрілювати із гранатометів та кулеметів наші позиції.

Нагадаємо, 10 серпня на Світлодарській дузі загинув офіцер НГУ Роман Романенко (написання прізвища – як і пресрелізі штабу Об’єднаних сил).
Це вже сьома бойова втрата ОС із початку “хлібного перемир’я” і п’ята – в серпні.

21 липня від підриву на мінах біля Щастя загинули Семер Румигін і Микита Скітченко із 25 опдбр.

6 серпня внаслідок обстрілу біля Павлополя загинули четверо військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти – старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов.

Як інформувала “Новинарня“, на виконання рішення, ухваленого в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року вздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях було оголошено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння. Перемир’я запроваджено на необмежений термін.

Разом з тим, за 10 днів (до 30 липня включно) штаб ООС заявляв загалом про дев’ять обстрілів з боку бойовиків, а 31 липня – одразу 11 за добу.
За оцінками волонтерів InformNapalm, збільшення кількості обстрілів на фронті – не загострення, а відображення повсякденної дійсності, адже перед цим в ОС занижували дані щодо ворожої активності під час перемир’я.

Читайте також:
Майбутня нардепка від “Опозиційного блоку” відмовилася називати РФ агресором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна