На баржі з “Урагану”: з’явилося відео обстрілу українськими військовими окупантів на острові Зміїний у травні 2022-го

Обстріл захопленого російськими військовими острову Зміїний з реактивної системи залпового вогню БМ-27 “Ураган” став першим кроком до його звільнення.

Деталі спецоперації розповів український військовий, командир реактивно-артилерійської батареї, який зараз служить в одному з підрозділів ВМС ЗСУ, Іван Іжицький виданню “Думська”.

“4 травня 2022 року величезний “Ураган” (реактивна система залпового вогню калібру 220 мм, — “Н”) завантажили на баржу. Знайшовши непримітне і тихе місце, команда Івана прощупала Зміїний. Можна сказати, ми відкрили сезон… Хоч і прив’язалися до коси, але навестися все одно виявилося непросто — не сильно, але качає. Задумка була в тому, щоб перевірити, чи є сенс з такого стріляти. Тому що острів маленький, влучити по ньому складно, як у п’ять копійок. У підсумку з 16 снарядів 11 прилетіли по острову. Зрозуміли, сенс є”, — розповів Іжицький.

Читайте також:
Шість прямих влучань дронами українського виробництва MAGURA V5: Буданов розповів подробиці потоплення російського катера “Івановєц”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.