Зеленський призначив Дмитра Герегу командувачем Сил підтримки ЗСУ. У березні його звільнили з цієї посади

Президент України Володимир Зеленський призначив командувачем Сил підтримки Збройних сил України Дмитра Герегу, який раніше вже обіймав цю посаду.

Відповідний указ оприлюднили на сайті глави держави 9 травня.

4 березня Зеленський звільнив Герегу із посади командувача Сил підтримки ЗСУ та призначив на його місце Олександра Яковця.

А 26 квітня Яковця було звільнено  з посади командувача Сил підтримки ЗСУ. Його призначили на посаду голови Адміністрації Держспецслужби транспорту.

Що відомо про Дмитра Герегу

Дмитро Герега народився у 1971 році в Хотинському районі Чернівецької області. З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Був призначений командувачем Сил підтримки ЗСУ указом міністра оборони 9 серпня 2021 року, проте 4 березня 2024 року його було звільнено від обов’язків указом президента України.

Одружений, має двох дітей.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна