Президент звільнив Залужного з військової служби за станом здоров’я, є указ

Президент України Володимир Зеленський звільнив з військової служби колишнього головнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного.

Відповідний указ №309/2024 опубліковано на сайті глави держави 8 травня.

“Звільнити генерала Залужного Валерія Федоровича з військової служби у відставку за станом здоров’я з правом носіння військової форми одягу“, — ідеться дослівно у документі.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що Залужного та ексначальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Шапталу визнали непридатними до військової служби за станом здоров’я.

Відставка Залужного

Увечері 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного та призначив Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

“Відсьогодні до керівництва Збройними силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці”, — сказав він.

Зеленський також розповів, що провів “десятки розмов” із командирами різного рівня.

“Я призначив генерал-полковника Сирського головнокомандувачем Збройних сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їхній досвід — на службі державі”, — повідомив глава держави.

9 лютого президент України Володимир Зеленський надав колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звання Героя України.

7 березня президент погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Читайте також:
Звільнення Залужного, вибори, втрати ЗСУ та корупція: Зеленський дав інтерв’ю Fox News за кілька км від лінії фронту

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна