Президент присвоїв Залужному звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський присвоїв колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звання Героя України.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави у п’ятницю, 9 лютого.

“За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» Залужному Валерію Федоровичу — генералу”, – йдеться в документі.

Контекст:

Увечері 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного та призначив Сирського головнокомандувачем ЗСУ.
“Відсьогодні до керівництва Збройними силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці”, — сказав він.
Зеленський також розповів, що провів «десятки розмов» із командирами різного рівня.
“Я призначив генерал-полковника Сирського головнокомандувачем Збройних сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їхній досвід — на службі державі”, — повідомив глава держави.
За його словами, на керівні посади розглядають бригадних генералів Андрія Гнатова, Михайла Драпатого, Ігоря Скибюка та полковників Павла Палісу і Вадима Сухаревського.
Зеленський заявив, що вони служитимуть «під проводом найбільш досвідченого українського командувача», який має досвід Київської оборонної операції та Харківської визвольної операції.

Читайте також:
Зеленський перерахував зміни в ЗСУ, яких очікує після призначення Сирського головкомом

Генерал Сирський. Що відомо про нового головнокомандувача ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна