Президентка Європарламенту в день Європи приїхала з візитом до Києва

Президентка Європарламенту Роберта Метсола перебуває 9 травня перебуває у Києві з візитом.

Про це стало відомо зі слів керівника програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефана Шльойнінга, які цитує “Європейська правда”.

“Пані Метсола тут, у місті”, – сказав він у своєму виступі на “Євросаміті громадських організацій” у Києві, під час якого також наголосив,  що українці “захищають нас, європейців та Євросоюз щодня”.

Згодом фото зустрічі Метсоли на столичному вокзалі оприлюднив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Європарламент безсумнівно на передовій підтримки України. Він був першою інституцією в ЄС, яка виступила за надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі. Європарламент завжди мав сильний голос, коли йшлося про створення міжнародної коаліції на підтримку нашої боротьби за свободу та європейські цінності, коли йшлося про постачання зброї в Україну та посилення санкційного тиску проти Росії”, – написав він.

Візит Метсоли не анонсували заздалегідь, його деталі поки невідомі. Її приїзд, вочевидь символічно запланований на День Європи, який Україна відзначає 9 травня.

Читайте також:
Нова очільниця МЗС Латвії прибула до Києва. Це її перший закордонний візит

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна