Командувачем ССО замість Лупанчука став Олександр Трепак “Редут”

Президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя України Олександра Трепака “Редута”.

Відповідні укази №313 та №314 оприлюднені на сайті глави держави.

Лупанчук обіймав цю посаду з 3 листопада 2023 року. До нього командувачем ССО був Віктор Хоренко.

Хто такий Олександр Трепак

Олександр Трепак — Герой України, був командиром Кіровоградського 3-го полку спецпризначення, пізніше призначений начальником штабу — заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

У 2015 році отримав звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”.

Що кажуть про призначення Трепака на посаду командувача ССО

Михайло Макарук, громадський активіст, волонтер, речник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm:

– Вперше в історії Сил спеціальних операцій ЗС України іі очолив фаховий спеціаліст, який є вихідцем з даної структури. Не ще один варяг, з інших служб, а людина, яка встала в лави ССО ЗСУ з початку їх існування! Яка заслужила свій авторитет та повагу саме в рядах ССО, якого знають і шанують як в командуванні так і в центрах! Більш того, наші Вовкулаки отримали шанс на справжнього батька-командира. Щиро вітаю легендарного “Редута! Честь!”.

Віталій Дейнега, заступник міністра оборони України (з лютого по вересень 2023 року), засновник фонду “Повернись живим” і “Ukrainian witness” 

– Мені дуже прикро, що командувачем ССО він став тільки сьогодні. Один з найгідніших кого я знаю. Справжній Герой України!

Читайте також:
Зеленський призначив Дмитра Герегу командувачем Сил підтримки ЗСУ. У березні його звільнили з цієї посади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна