“Поясню за 24 хвилини, що він не зможе”: Зеленський запросив Трампа в Україну на тлі його обіцянок закінчити війну за добу

Президент Володимир Зеленський запросив до України колишнього президента США Дональда Трампа, який стверджував, що у випадку свого переобрання зміг би закінчити війну між Росією та Україною за один день.

Український лідер заявив, що за 24 хвилини зможе пояснити  Трампу, що він не може керувати цією війною. Про це він сказав в інтерв’ю NBC у програмі “Meet the Press”.

“Що я можу сказати? Ми його також будемо раді вітати. Президент Байден вже був тут, і він, думаю, зрозумів деякі речі, які на мою думку, можна зрозуміти, лише перебуваючи тут (в Україні – ред.)… Мені треба буде не більше 24 хвилин, аби пояснити президенту Трампу, що він не може щось зробити з цією війною, забезпечити мир – через Путіна. Якщо – завжди є “якщо” – якщо він не намагається і не готовий здати нашу територію цій жахливій людині”, – сказав Зеленський.

Та наголосив: “Якщо він (Трамп – ред.) не збирається здавати її, здавати нашу незалежність – він нічого не зможе з цим зробити. Тож ми будемо дуже раді вітати його тут”.

Глава держави зазначив, що не спілкувався Трампом після того, як той пішов з посади в січні 2021 року.

На запитання, чи підтримуватиме Трамп Україну у випадку переобрання, Зеленський відповів: “Чесно, не знаю”.

“Багато залежить не лише від президента, але й від думки американців, американського суспільства. Це важливо і у США, і у ЄС – позиція звичайних людей. Це про їхню підтримку. Це їхні кошти. Це залежить від них”, – зауважив він.

Що передувало

Ексглава США Дональд Трамп у вересні 2023 року в інтервʼю “Meet the Press” заявив, що завершить війну в Україні протягом 24 годин, якщо його знову переоберуть президентом.

Ба більше, Трамп висловив упевненість,що глава російський диктатор Володимир Путін  не здійснив би повномасштабне вторгнення в Україну, якби він залишався американським лідером.

“Він би не зробив цього, якби це був я (на президентській посаді в США – “Н“). Він зробив це після того, як я пішов“, – заявив експрезидент США у червні.

Читайте також:
“Це не мій час”: колишній віцепрезидент США часів Трампа, який підтримує Україну, знявся з президентських виборів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.