Трамп заявив, що відтермінував війну в Україні. А якби залишився президентом – Путін не напав би

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що він відтермінував вторгнення Росії до України на кілька років.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу “Fox News”, опублікованому 20 червня.

Колишній лідер США стверджує, що у нього були “дуже міцні відносини” з главою Кремля.

“З Путіним у мене дуже хороші відносини. Я маю на увазі, що я давно з ним не розмовляв, але у мене були дуже міцні стосунки”, – сказав він.

Трамп розповів, що в ході розмови з Путіним він сказав, що вторгнення буде “катастрофою”, і що за це доведеться “платити в пеклі”.

Експрезидент Штатів упевнений, що глава РФ не здійснив би повномасштабне вторгнення, якби він залишався американським лідером.

“Він би не зробив цього, якби це був я (на президентській посаді в США – “Н“). Він зробив це після того, як я пішов”, – заявив.

Трамп запевнив, що також мав добрі стосунки з президентом України Володимиром Зеленським. Він вважає, що йому було б легко спонукати лідерів двох країн “досягти мирної угоди”.

На питання, чи вважає він Україною самостійною країною, Трамп відповів ствердно, але додав, що раніше так, “це була одна країна з Росією”, і “Путіну це подобалося”.

Читайте також:
Трампу пред’явили звинувачення у справі про зберігання секретних документів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна