Трампу пред’явили звинувачення у справі про зберігання секретних документів

Експрезиденту США Дональду Трампу висунули звинувачення за 7 пунктами у справі про зберігання секретних документів. Це перший випадок в історії країни, коли колишньому главі держави оголосили федеральне звинувачення.

Про це 9 червня пише The New York Times.

Як зазначається, Трампу висунули звинувачення за сімома пунктами згідно із законом про шпигунство, а також звинувачення у перешкоджанні правосуддю, знищенні або фальсифікації записів, змові та неправдивих заявах.

Трамп повідомив у соцмережах, що його викликали з’явитися до будівлі федерального суду в Маямі наступного вівторка.

“Я НЕВИННА ЛЮДИНА!” – написав він на своїй платформі Truth Social.

Повідомляється, що обвинувальний висновок залишається запечатаним. І навіть сам Трамп ще не бачив, що там написано.

Справа пов’язана зі звинуваченням у зберіганні колишнім президентом конфіденційних документів у його резиденції у Флориді та його ймовірних спробах перешкодити спробам влади повернути їх.

За словами адвоката Трампа Джима Трасті, юридичній команді експрезидента не показали сам обвинувальний акт, але повістка, яка наказує Трампу з’явитися в суді, містить “деякі формулювання, які дозволяють припустити, якими будуть сім звинувачень”.

Раніше Трамп захищав своє зберігання документів, припускаючи, що він розсекретив їх, будучи президентом. Однак ексглава США не надав відповідних доказів і його адвокати відмовилися використати цей аргумент у судових справах.

Читайте також:
Суд визнав Трампа винним у справі про сексуальне домагання: експрезидент мусить сплатити $5 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна