Суд визнав Трампа винним у справі про сексуальне домагання: експрезидент мусить сплатити $5 млн

Журі федерального суду Манхеттена визнало експрезидента США Дональда Трампа винним у домаганнях та наклепі, але не встановило спроби зґвалтування. При цьому журі присяжних ухвалило, що Трамп має виплатити Керролл близько п’яти мільйонів доларів.

Ідеться про ймовірне зґвалтування Трампом у 1996 році письменниці та журналістки Джин Керролл, передає CNN ввечері у вівторок, 9 травня.

Позов був цивільним, тому колишньому президентові США загрожував лише штраф.

Письменниця Джин Керролл звинуватила Трампа у зґвалтуванні у примірочній крамниці Bergdorf у 1996 році. Трамп нібито запропонував їй купити спідню білизну – і поки вона її приміряла, змусив її покохатися.

Керролл подала до суду на Трампа за побиття, стверджуючи, що його поведінка кваліфікується як сексуальний злочин, оскільки це було зґвалтування, сексуальне насильство або насильницькі дотики. Хоча присяжні не встановили, що жінка довела її зґвалтування, вони все-таки підтвердили: Дональд Трамп вчинив сексуальне насильство, і це дозволило позивачці отримати відшкодування за побиття.

Джин Керролл заходить до федерального суду Манхеттена. Бріттані Ньюман/AP

Відповідно до нового закону США, особи, які пережили сексуальні злочини, можуть подати цивільний позов проти кривдника про відшкодування збитків, навіть якщо законодавчо встановлений термін для подання позову минув і якщо вони можуть довести, що правопорушення кваліфікується як сексуальний злочин відповідно до закону.

Читайте також:
Справа порноактриси: експрезидента США Трампа в суді взяли під формальний арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна