Справа порноактриси: експрезидента США Трампа в суді взяли під формальний арешт

Президент США у 2017-2021 рр. Дональд Трамп прибув до окружного суду Манхеттена, штат Нью-Йорк, де йому мають оголосити кримінальне обвинувачення у справі про незаконні виплати колишній порноакторці.

Про це повідомляє CNN у прямій трансляції у вівторок, 4 квітня.

Після прибуття до суду Трампа формально помістили під варту до пред’явлення обвинувачень.

Під час такого арешту на Трампа не будуть вдягати наручники, оскільки він і так перебуває під постійним наглядом правоохоронних органів як колишній президент.

Очікується, в експрезидента США візьмуть відбитки пальців, хоча поки неясно, чи буде зроблено його фотографію для кримінальної справи. Потім його приведуть до зали суду, де й висунуть обвинувачення.

Після цього Трампа, найімовірніше, відпустять з-під арешту в залі суду, водночас на нього можуть накласти обмеження – наприклад, заборону певних публічних дій. Імовірно, це буде заборона на залучення в розпалювальні промови (зокрема щодо прокурорів). Також Трампу можуть заборонити залишати країну.

Судовий процес у справі проти Трампа в Нью-Йорку може відбутися через 6-12 місяців. Імовірно, він позначиться на президентській кампанії 2024 року, в якій Трамп планує взяти участь, балотуючись спершу на внутрішніх виборах Республіканської партії.

Контекст

76-річний Дональд Трамп – це перший в історії експрезидент США, якому будуть висунуті кримінальні обвинувачення.

Скандальна історія почалася у 2006 році, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з мільярдером Трампом на благодійному гольф-турнірі і він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо. Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса і Трамп уклали угоду про нерозголошення інформації щодо події 2006 року. Трамп витратив на Деніелс принаймні 130 тисяч доларів, які насправді були призначені на фінансування його передвиборчої кампанії. Це кримінальний злочин, за який за законами штату Нью-Йорк загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Трамп заявляє про свою невинуватість та політичне переслідування з боку адміністрації президента Джо Байдена.

Читайте також:
Трамп став першим в історії президентом США, проти якого висунуть кримінальні звинувачення

Більшість сенаторів-республікаців США не підтримують позицію Трампа і ДеСантіса щодо зменшення допомоги Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна