Більшість сенаторів-республікаців США не підтримують позицію Трампа і ДеСантіса щодо зменшення допомоги Україні, – ЗМІ

У Республіканській партії США триває дискусія щодо того, яку позицію з приводу допомоги Україні може мати їхній кандидат у президенти. Після заяв основних потенційних кандидатів від республіканців – Дональда Трампа і губернатора Флориди Рона ДеСантіса, які виступають за зменшення допомоги Україні, з’явилися протилежні заяви. Низка республіканців у Сенаті відкрито проголосили бажання мати прапороносця Республіканської партії з іншим підходом, пише 16 березня Politico.

За висновком цього видання, підхід Трампа і ДеСантіса не підтримують більшість сенаторів від Республіканської партії.

“Я хочу Рональда Рейгана, коли йдеться про національну безпеку. Мир через силу”, – заявив сенатор-республіканець Джон Корнін із Техасу.

За словами сенатора, з його позицією солідарні інші впливові республіканці – колишній віцепрезидент Майкл Пенс, ексдиректор ЦРУ та колишній держсекретар Майк Помпео, представниця США при ООН (2017-2018) Ніккі Гейлі, сенатор США від Південної Кароліни Тім Скотт та інші.

Сенаторка Кеті Брітт зазначила, що її виборці теж хочуть “відповідальності” за витрачені на підтримку України гроші, але жителі Алабами також “розуміють, що поставлено на безпекову карту, і що агресія Росії є неприйнятною”.

“Важливо, щоб хто б не став наступним президентом, він має продовжувати підтримувати Україну”, – сказав сенатор від Небраски Джон Рікеттс.

Сенатори Шеллі Мур Капіто із Західної Вірджинії та Мітт Ромні з Юти заявили, що підтримка України є важливим критерієм для наступного президента Республіканської партії. Екскандидат у президенти Ромні також додав, що позиція Трампа і ДеСантіса “очевидно, не переважає серед виборців-республіканців”.

“Я ніколи не сприймав українську допомогу як благодійність, та я вважав це актом самозбереження”, – заявив сенатор від Луїзіани Джон Кеннеді.

Як відомо, наступні президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року.
За поточними даними соціологів, наразі чинний президент, демократ Джо Байден перемагає і Дональда Трампа (президент 2017-2021 рр.), і губернатора Флориди Рона ДеСантіса – але з перевагою, відповідно, лише в 1,2% та 0,6%.
Ще одна ймовірна висуванка демократів, нинішня віцепрезидентка Камала Гарріс програє Трампу з відставанням у 4,3%.
Щоб визначити кандидата в президенти, Республіканська партія має провести внутрішні вибори – праймеріз.

Читайте також:
Трамп сказав, що міг би дозволити РФ окупувати “російськомовну” частину України, щоб уникнути війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна