Трамп сказав, що міг би дозволити РФ окупувати “російськомовну” частину України, щоб уникнути війни

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що на місці Джо Байдена домовився б із Росією про недопущення повномасштабного вторгнення в Україну навіть ціною окупації українських “російськомовних” територій.

Як передає “Європейська правда”, в інтерв’ю ведучому Fox News Шону Генніті 6 квітня, Трамп, коментуючи події в Україні, нагадав, як за попередніх президентів Росія окупувала частини Грузії та України, а за часів Байдена взагалі отримала в Україні “шведський стіл”.

“А за Трампа вони, Росія, нічого не захопили. Бо Путін розумів, що ніколи б цього не зробив. І це навіть без укладання угоди. Я міг би це зробити. У найгіршому випадку, я міг би домовитися про те, щоб вони (Росія) щось захопили. Ви ж знаєте, що [в Україні], є певні райони, які є російськомовними, відверто кажучи, але домовитись можна було б”, – пояснив свою позицію 76-річний політик.

Як звернуло увагу видання The Daily Beast, коли ввечері в понеділок Генніті показав уривки інтерв’ю з Трампом у своїй телевізійній передачі, там були вирізані уривки з його пропозиціями дозволити РФ захопити частину території України. Замість цього, невдовзі після того, як Трамп каже: “Я міг би це зробити (провести переговори)”, аудіозапис продовжується вже на місці, де колишній американський президент нарікає, що “Китай більше не поважає Сполучені Штати”.

Раніше Трамп, який наразі є головним претендентом на участь у виборах президента США від Республіканської партії, заявляв, що міг би припинити війну в Україні за 24 години, влаштувавши особисті переговори Зеленського й Путіна.

Торік 45-й президент США висловлював суперечливі погляди на причини й способи вирішення війни в Україні. Ще наприкінці лютого Дональд Трамп засудив вторгнення Росії в Україну і сказав, що молиться за українців, хоча на початку тижня вихваляв “геніальність” Путіна. А пізніше він заявляв, що Сполучені Штати мають надавати пріоритет фінансуванню безпеки своїх шкіл, а не допомозі Україні. Та щоб війни не сталось, Київ мав би відмовитись від Криму і вступу в НАТО.

Нагадаємо, бізнесмен Дональд Трамп займав посаду президента США як висуванець Республіканської партії з 20 січня 2017-го до 20 січня 2021 року.
У листопаді 2022 року він оголосив про участь у виборах президента США-2024.

Читайте також:
Маск відновив сторінку Трампа у Twitter: на неї підписалося вже 83 мільйони, але експрезидент не поспішає повертатися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна