Трамп оголосив про участь у виборах президента США-2024

Колишній президент США Дональд Трамп, який за свою минулу каденцію встиг отримати два імпічменти від Палати представників, офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на президентських виборах 2024 року від Республіканської партії.

Про це він заявив у вівторок ввечері у своєму маєтку в Мар-а-Лаго у Флориді, повідомляє “Укрінформ“.

“Для того, щоб зробити Америку знову великою, сьогодні я оголошую, що висуваю свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів”, – заявив Трамп перед натовпом прихильників.

Він наголосив, що балотується, бо вважає, “що світ не побачив досі справжньої слави, якою може мати ця нація”, а Америка ще “не досягла цієї вершини”.

Як зауважує Reuters, Трамп зробив заяву про участь у виборах через тиждень після проміжних виборів, на яких республіканці не змогли завоювати стільки місць в Конгресі, скільки сподівалися.

У своїй промові, що тривала близько години, Трамп уникав відвертих образ на адресу опонентів, які були характерні для інших його публічних виступів. Але розкритикував президентство Байдена і розхвалював власні “політичні досягнення” на посаді глави держави.

“Два роки тому ми були великою нацією, і незабаром ми знову станемо великою нацією”, – заявив Трамп.

Він також критикував мігрантів, назвав американські міста “кримінальними вигрібними ямами з кров’ю” і заявив, що наполягатиме на смертній карі для наркоторговців.

Окрім того, Трамп пообіцяв поновити на службі військовослужбовців, які були звільнені за відмову вакцинуватися від COVID-19.

У вівторок також стало відомо, що адвокати Трампа подали документи до Федеральної виборчої комісії щодо створення комітету “Дональд Трамп – у президенти 2024”. У документах зазначається, що нова кампанія Трампа координуватиметься з уже чинним Об’єднаним комітетом Трампа зі збору коштів “Врятуй Америку”.

Раніше нове національне опитування Yougov показало, що губернатор Флориди Рон Десантіс вирвався вперед на 7 відсоткових пунктів від Трампа у потенційних президентських праймеріз щодо обрання кандидата в президенти США від Республіканської партії.

Як відомо, Дональд Трамп став 45-м президентом США після виборів 2016 року, коли переміг кандидатку від Демократичної партії Хілларі Клінтон.
На виборах 2020 року він програв демократу Джо Байдену, однак не хотів поступатися посадою, заявляв про “вкрадені вибори” та відіграв визначальну роль у трагічних подіях 6 січня 2021 року. Тоді натовп його прихильників штурмував будівлю Капітолія, щоб зірвати офіційне оголошення результатів голосувань.

Читайте також:
Проміжні вибори у США: демократи зберегли більшість у Сенаті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна