“Це не мій час”: колишній віцепрезидент США часів Трампа, який підтримує Україну, знявся з президентських виборів

У США — мінус один кандидат на президентських виборах. З президентських перегонів 2024 року знявся колишній віцепрезидент США в адміністрації Дональда Трампа Майк Пенс.

Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву Пенса, яку той зробив на з’їзді Республіканської єврейської коаліції в Лас-Вегасі в суботу, 29 жовтня.

“Це не мій час… Ми завжди знали, що це буде важка битва, але я ні про що не шкодую”, — сказав він.

Пенс є першим значним кандидатом від Республіканської партії, який призупинив свою кампанію в перегонах, у яких лідирує колишній президент Дональд Трамп.

Як зазначають у BBC, в останніх опитуваннях 64-річний Пенс погіршував свої позиції. Окрім цього, кампанія колишнього віцепрезидента накопичила велику кількість боргів: на кінець вересня Пенс заборгував 621 тис. доларів і мав 1,2 млн доларів у банку — значно менше, ніж інші конкуренти-республіканці.

“Я залишаю цю кампанію, але я ніколи не залишу боротьбу за консервативні цінності”, — підкреслив він у зверненні до своїх виборців.

У заяві він також не підтримав жодного кандидата від Республіканської партії на майбутніх виборах, а закликав американців вибрати лідера, який “сподобається кращим ангелам природи” і не тільки приведе нас до перемоги, але й поведе націю назад, до тих освячених часом принципів, які завжди робили Америку сильною, заможною і вільною”.

Втрата підтримки однопартійців

Підтримку республіканців Пенс почав втрачати, коли публічно розійшовся з Трампом через заворушення на Капітолії 6 січня 2021 року, а також коли він головував на сертифікації результатів виборів Джо Байдена в Конгресі 2020 року.

Трамп заявив, що Пенсу “бракує сміливості”, коли він відмовився скасувати перемогу лідера демократів, Байдена, на виборах. Учасники заворушень скандували “Повісьте Майка Пенса”, коли штурмували зали Конгресу в 2021 році. У березні Пенс заявив, що підбадьорення Трампом бунтівників “поставило під загрозу родину Пенсів та всіх у Капітолії того дня”.

Підтримка України

Майк Пенс підтримує допомогу США Україні та критикує експрезидента Дональда Трампа за його похвалу президенту Росії Володимиру Путіну.

У жовтні 2023 року Пенс засудив риторику провідних кандидатів від Республіканської партії, яка, за його словами, посприяла військовій агресії в Україні та Ізраїлі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна