Військова допомога Україні та Ізраїлю розглядатиметься окремо, – спікер Палати представників США

Палата представників Сполучених Штатів розгляне нову військову допомогу для України та Ізраїлю як окремі заходи.

Про це заявив новопризначений спікер палати Майк Джонсон, пише Bloomberg 27 жовтня.

“Наш консенсус серед республіканців Палати представників полягає в тому, що ми повинні розділити ці питання”, – заявив він в інтерв’ю Fox News.

Спікер Палати представників США зазначив, що передав це повідомлення посадовцям Білого дому після зустрічі з Джо Байденом.
Адміністрація президента США попросила у Конгресу схвалити 106 мільярдів доларів на підтримку України, Ізраїлю та для іншої іноземної допомоги, сподіваючись, що пакетна угода допоможе затвердити всю суму
“Але зростаючий скептицизм серед республіканців Палати представників щодо України був одним із найбільш спірних питань у тритижневій боротьбі партії за те, хто очолить палату, кульмінацією якої стали вибори Джонсона в середу”, – зауважує Bloomberg.
Водночас Джонсон заявив, що США не залишать Україну, і що перемога Росії в Україні підбадьорить не лише Росію, але й Китай щодо Тайваню.

“Ми не можемо дозволити Володимиру Путіну перемогти в Україні, тому що я не вірю, що він на цьому зупиниться”, – наголосив спікер Палати представників.

Читайте також:
“Підтримуємо, але будуть умови”: новий спікер Палати представників США про допомогу Україні

Нагадаємо, 25 жовтня Майка Джонсона було обрано новим спікером Палати представників США.

Що відомо про ного

51-річний Майк Джонсон представляє штат Луїзіана і вже вчетверте обіймає посаду конгресмена від Республіканської партії. Він перебуває в Палаті представників із 2016 року й досі був заступником голови республіканської фракції. Джонсон представляє один із найконсервативніших округів Луїзіани й сам вважається прихильником крайніх правих поглядів.

Крім того, він – прихильник колишнього президента Штатів Дональда Трампа. Свого часу Джонсон став ключовим архітектором юридичних заперечень республіканців проти затвердження перемоги Джо Байдена на виборах 6 січня 2021 року.

Джонсон займає відверто антиукраїнську позицію. Він голосував лише за надання Україні ленд-лізу, надалі висловлювався проти допомоги Україні й послідовно підтримував ініціативи на скорочення допомоги Києву.

Ось його пояснення: “Ми не повинні відправляти ще 40 мільярдів доларів за кордон, коли на нашому кордоні панує хаос, американські матері намагаються знайти дитячі суміші, ціни на бензин рекордно високі, а американські сім’ї намагаються звести кінці з кінцями, не маючи достатнього контролю над тим, куди йдуть гроші”.

Читайте також:
Республіканці в Сенаті США хочуть розділити допомогу Україні та Ізраїлю, – WSJ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна