Пролетів рекордні 1500 км. По НПЗ у Башкирії вдарив дрон СБУ, – джерела

Атаку на нафтопереробний завод “Газпром нафтохім Салават” у російській республіці Башкортостан 9 травня організувала Служба безпеки України. Перш ніж влучивши в установку каталітичного крекінгу нафти, український дрон пролетів рекордні 1500 кілометрів.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в СБУ.

“Газпром нафтохім Салават” є одним із найбільших у Росії виробничих комплексів з нафтопереробки та нафтохімії. Він спеціалізується на виробництві бензину, дизпалива та інших видів нафтопродуктів.

Що передувало

Удень 9 травня дрони атакували нафтопереробне підприємство “Газпром нафтохім Салават” у Башкирії (РФ), після чого там сталася пожежа.

“Безпілотник ударив в установку каталітичного крекінгу близько першої дня. Після цього співробітники підприємства почули вибух і побачили дим. Займання невелике, тому евакуювати працівників не стали, завод працює у штатному режимі”, –  ідеться у повідомленні російського Telegram-каналу “Baza”.

Паблік також показав відео з місця пожежі на підприємстві. На кадрах можна побачити, як дрон літає над підприємством, а також стовп чорного диму.

Читайте також:
Нічна “бавовна” у Краснодарському краї РФ – робота СБУ. Дрони уразили дві перевалочні нафтобази, – джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна