“Підтримуємо, але будуть умови”: новий спікер Палати представників США про допомогу Україні

Новообраний спікер Палати представників США, республіканець-трампіст Майк Джонсон заявив, що підтримує подальшу допомогу Україні, але за певних умов.

Про це пише NBC News у четвер, 26 жовтня.

У Джонсона запитали, чи підтримує він  збільшення допомоги Україні. На що спікер відповів:

“Ми всі підтримуємо. У нас будуть умови щодо цього, тому ми працюємо над цим. Ми хочемо підзвітності, і ми хочемо мати чіткі цілі від Білого дому. Але ми будемо вести ці дискусії. Це буде дуже продуктивно”, – цитує його NBC News.

Як писала “Новинарня“, 25 жовтня Майка Джонсона було обрано новим спікером Палати представників США.

Що відомо про ного

51-річний Майк Джонсон представляє штат Луїзіана і вже вчетверте обіймає посаду конгресмена від Республіканської партії. Він перебуває в Палаті представників із 2016 року й досі був заступником голови республіканської фракції. Джонсон представляє один із найконсервативніших округів Луїзіани й сам вважається прихильником крайніх правих поглядів.

Крім того, він – прихильник колишнього президента Штатів Дональда Трампа. Свого часу Джонсон став ключовим архітектором юридичних заперечень республіканців проти затвердження перемоги Джо Байдена на виборах 6 січня 2021 року.

Джонсон займає відверто антиукраїнську позицію. Він голосував лише за надання Україні ленд-лізу, надалі висловлювався проти допомоги Україні й послідовно підтримував ініціативи на скорочення допомоги Києву.

Ось його пояснення: “Ми не повинні відправляти ще 40 мільярдів доларів за кордон, коли на нашому кордоні панує хаос, американські матері намагаються знайти дитячі суміші, ціни на бензин рекордно високі, а американські сім’ї намагаються звести кінці з кінцями, не маючи достатнього контролю над тим, куди йдуть гроші”.

Читайте також:
Республіканці в Сенаті США хочуть розділити допомогу Україні та Ізраїлю, – WSJ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна