Графіки обмеження електроенергії для промисловості збільшили вдвічі

10 травня графіки обмеження електропостачання для промисловості будуть діяти з 18:00 до 7:00 ранку 11 травня.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

“В енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії. Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки”, – пояснили в компанії.

Водночас 9 травня було заплановано, що графіки обмеження споживання для промисловості діятимуть 5 годин (з 18:00 до 23:00). Втім, того ж дня Диспетчерський центр “Укренерго”, через відсутність імпорту електроенергії в нічні години, був вимушений подовжити термін дії графіків обмеження потужності для промисловості до 07:00 ранку 10 травня.

“При зростанні споживання можливе застосування аварійних відключень. Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже п’ятої в цьому році прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях”, – зауважує “Укренерго”.

Читайте також:
По всій Україні можуть запровадити відключення світла: в “Укренерго” назвали піковий час

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна