По всій Україні можуть запровадити відключення світла: в “Укренерго” назвали піковий час

У середу, 8 травня, ввечері, а саме з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго”.

“Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у компанії, причина можливих обмежень – дефіцит електроенергії в енергосистемі, який виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

“Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр “Укренерго” застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи”, – зазначили в “Укренерго”.

У компанії нагадали, що в ніч на 8 травня російські війська випустили понад 50 ракет та 20 “шахедів” по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктах енергетики, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські “шахеди” пошкодили обладнання одного з об’єктів “Укренерго” в центральному регіоні. Нині споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. На пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Читайте також:
Росіяни атакували три теплоелектростанції ДТЕК, серйозно пошкоджено обладнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна