“Тітушковод” Крисін програв апеляцію: суд підтвердив вирок за викрадення і катування людини під час Майдану

Координатор тітушок Юрій Крисін програв апеляцію в справі про викрадення і катування людини за часів Революції гідності, яку він та його посіпаки вважали майданівцем.

Київський апеляційний суд залишив чинним обвинувальний вирок Крисіну – вісім років позбавлення волі, ухвалений Дарницьким райсудом столиці 2021 року, інформує Watchers.

Адвокат обвинувачуваного Ігор Василенко в апеляційній скарзі просив скасувати вирок Дарницького суду та ухвалити новий, яким виправдати Крисіна. Друга адвокатка Тетяна Гнатюк просила скасувати вирок і закрити кримінальне провадження.

Представник потерпілого Владислава Іваненка Павло Дикань не подавав апеляційної скарги, адже був задоволений рішенням суду першої інстанції. Не подавала апеляційну скаргу й прокурорка в справі Юлія Малашич.

Зрештою судді апеляційної інстанції повністю відмовили захисникам Крисіна і залишили чинним вирок Дарницького райсуду.

Нагадаємо, 23 вересня 2021 року Дарницький райсуд Києва відправив Юрія Крисіна за грати на 8 років.

Його звинувачували у незаконному перешкоджанні організації мирних мітингів, у катуванні, а також у незаконному позбавленні волі і викраденні людини. Йдеться про Владислава Іваненка, якого тітушки помилково прийняли за протестувальника.

Передісторія

Як повідомляла “Новинарня“, Юрій Крисін “Шкаф” був організатором “тітушок”, які за гроші переслідували й били майданівців на початку 2014 року. Докази також вказують на те, що Крисін виконував доручення керівників МВС, отримував звідти зброю для розправ над майданівцями тощо.
Одним із його високих покровителів називали колишнього голову Миколаївської ОДА Олексія Савченка.

У справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час Революції Гідності Шевченківський райсуд Києва 22 грудня 2017 року засудив його до 4 років позбавлення волі умовно (ч. 4 ст. 296 ККУ).
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник тоді заявив, що призначив умовне покарання, бо діяв у межах пред’явленого обвинувачення. Відтак Генеральна прокуратура України попросила ухвалити новий вирок – у вигляді 6 років позбавлення волі.
Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста вчинив член банди “тітушок” Джалал Алієв.
М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” також для інших правопорушень під прикриттям МВС, у грудні 2017 року спричинив протести громадськості. У червні 2018 року Юрія Крисіна в цій справі було засуджено до 5 років реального ув’язнення. Попри спротив у Лук’янівському СІЗО, він поїхав “на зону” 8 жовтня. А 10 вересня 2019 року Верховний Суд України підтвердив цей вирок.

Також Крисін фігурує в іншій кримінальній справі. Дарницький райсуд розглядав обвинувачення щодо Крисіна в тому, що він був пособником у викраденні та катуванні майданівців у січні 2014 року, які його підлеглі вчиняли разом з організацією “Оплот” нині покійного Євгенія Жиліна. У липні Дарницький суд звільнив Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями, але залишив решту обвинувачень.
У цьому процесі соратник-“тітушка” Крисіна Сергій Чемес пішов на угоду зі слідством і отримав вирок, а “антимайданівця” Ігната Кромського “Топаза” звільнили від відповідальності.

23 вересня 2021 року Дарницький райсуд Києва відправив Юрія Крисіна за грати на 8 років.

Крім того, Крисін проходить у справі про озброєний напад на АЗС “Народна” в районі аеропорту “Жуляни” вже у 2016 році.

Уже в ув’язненні засуджений Крисін отримав нову підозру. Слідчі підозрюють його, двох “смотрящих” та їхнього спільника у тероризуванні в’язнів Торецької виправної колонії на Донеччині.

Читайте також:
“Идеальный вариант – спровоцировать”. С14 оприлюднила запис скандального тренінгу з Інституту серця, як захищати Крисіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна