Україна виборола “бронзу” Олімпійських ігор у командному артистичному плаванні

доповнено

У суботу, 7 серпня, Україна здобула бронзову медаль Олімпійських ігор у Токіо в артистичному плаванні.

Як передає “Новинарня“, наші синхроністки зберегли своє третє місце після першої програми фіналу.

Україну представляли Марина Алексєєва, Владислава Алексєєва, Марта Фєдіна, Катерина Різник, Анастасія Савчук, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко та Єлизавета Яхно.

Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Після технічної програми наші синхроністки посідали третє місце, маючи в активі 94.2685 бали. Вони випереджали японок менш ніж на бал, водночас відставали від Китаю і Російського олімпійського комітету на майже 2 і 3 бали відповідно.

У довільній програмі українки також показали третій результат, набравши 96.0333 бали.

Загальна кількість балів України склала 190.3018 – це “бронза” Олімпіади в Токіо.

Тепер в активі збірної України в Токіо загалом 17 нагород, із них одна золота, п’ять срібних і 11 бронзових.

Нагадаємо, раніше бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла ЧеркасоваМарта Фєдіна і Анастасія Савчук – серед дуетів у артистичному плаванні та борчиня Ірина Коляденко (категорія до 62 кг), Людмила Лузан за веслування на каное-одиночці на 200 метрів і каратист Станіслав Горуна.

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів, борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг), каратистка Анжеліка Терлюга, дует каноїсток Людмили Лузан і Анастасії Четверікової (на дистанції 500 метрів) та боксер Олександр Хижняк – у ваговій категорії до 75 кг.

“Золото” для України у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг виборов народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк.

Читайте також:
Стало відомо, скільки українські олімпійці отримають за призові місця

“Технічна помилка”: організатори Олімпіади вибачилися за те, що назвали українських плавчинь росіянками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна