Луцький терорист здався, всі заручники цілі

 

Терориста Максима Кривоша, який захопив заручників в автобусі у Луцьку, затримали.

О 21:49 міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у твітері: “Луцьк. Всі цілі!”

За словами журналістів – очевидців НП в Луцьку, зловмисник здався правоохоронцям.

Це сталося після того, як президент Володимир Зеленський виконав одну з вимог терориста.

При цьому на стрімі близько 21:25 було помітно, як з автобуса почали виходити люди. Згодом до нього під’їхав БТР із правоохоронцями. Лунали постріли.

Заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко на брифінгу після звільнення заручників розповів, що президент Зеленський особисто провів телефонну розмову з терористом. Вона тривала близько 15 хвилин.

Після цього було звільнено трьох заручників, а коли Зеленський записав відео на вимогу зловмисника, той відпустив решту заручників.

Очільник МВС Аваков заявив, що поранених немає. Вибухівки, нібито закладеної в інших місцях, про що заявляв терорист, також немає.

Також міністр зазначив, що терорист стріляв у заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, і куля пройшла за 15-20 сантиметрів від правоохоронця.

“У нього (терориста – “Н”) дійсно був бойовий пістолет, була бойова граната”, – зазначив Аваков.

“Звільнили 13 заручників, [у терориста] є спільники, їх затримали. Один із них у Харкові. У того чоловіка теж вилучили зброю під час обшуку”, – повідомив Аваков.

Також глава МВС заявив, що йдеться про представника кримінального світу, який під час тривалих “відсидок” “намалював” власне уявлення про справедливість, що призвело до теракту.

Тепер, за словами Авакова, на Кривоша чекає дуже довгий тюремний строк.

Правоохоронці дали зрозуміти, що штурму не було – Кривош здався сам.

Кривош тривалий час стояв біля автобуса, поки його затримали

На відео можна побачити, як Максим Кривош близько хвилини стоїть біля автобуса, після чого до нього підходять троє правоохоронців і затримують.
Надалі з автобуса починають виводити людей. І вже через три хвилини під’їжджає БТР, вибухає світло-шумова граната, з БТРа зістрибують екіпіровані спецназівці.

Після цього Володимир Зеленський видалив відео зі згадкою про фільм “Земляни”, розміщення якого вимагав луцький терорист і яке розмістив у ФБ президент.

За фактом подій у Луцьку поліція відкрила провадження за статтею ККУ “терористичний акт”.

Як інформувала “Новинарня“, чоловік, який назвався “Максимом Плохим” (справжнє ім’я – Максим Кривош), уранці у вівторок, 21 липня, в центрі захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка із заручниками. Він був озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців.

Терорист, який заявляв, що виступає проти “системи”, висунув низку вимог: щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоб президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелював до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора, глав церков тощо.

При цьому зловмисник заявляв, що вибухівка є не лише в автобусі, а й попередньо закладена “в інших місцях”, погрожував її підірвати дистанційно і вимагав розмови з журналістами. Зокрема, він говорив по телефону з Юрієм Бутусовим та представниками кількох телеканалів. Телефонні номери на вимогу терориста “роздобували” рідні утримуваних ним людей.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Терорист час від часу відкривав вогонь і поцілив у вікно Головного управління Нацполіції в Луцьку, де вже після того проводив нараду Аваков.
Також Кривош кілька разів вистрілив по безпілотнику, що використовували співробітники СБУ для спостередення. Потім він викинув із салону предмет, що вибухнув.

Згодом поліцейським вдалося передати упаковки води заручникам, які на той час понад десять годин перебували у захопленому автобусі.
Воду заніс заступник голови Нацполіції Євген Коваль. Терорист вистрілив поруч із ним.

Президент Володимир Зеленський виконав вимогу терориста і розмістив у фейсбуці заклик “дивитися фільм “Земляни” 2005 року.

Паралельно з цим Кривош відпустив з автобуса трьох заручників, серед яких дитина й вагітна жінка.

Читайте також:
Twitter і YouTube заблокували сторінки “луцького терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна