Зеленський виконав одну з вимог терориста, що захопив автобус у Луцьку. ВІДЕО

 

Президент Володимир Зеленський виконав одну з вимог терориста, що захопив автобус із пасажирами у Луцьку.

Ввечері у вівторок, 21 липня, глава держави опублікував у фейсбуці відеозвернення з тестом: “Фільм “Земляни” 2005 року дивитися всім”, як цього вимагав зловмисник.

Як інформувала “Новинарня“, чоловік, який назвався “Максимом Плохим” (справжнє ім’я – Максим Кривош), уранці у вівторок, 21 липня, в центрі захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка із заручниками (приблизно 10-20 осіб). Він озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців.
Вимоги терориста, який виступає проти “системи”, є мало зрозумілими й вочевидь неадекватними – щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоби президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелює до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора тощо.
Зловмисник погрожує іншими вибухами та вимагає розмови з журналістами. Зокрема, він уже говорив по телефону з Юрієм Бутусовим.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Як інформувала “Новинарня“, чоловік, який назвався “Максимом Плохим” (справжнє ім’я – Максим Кривош), уранці у вівторок, 21 липня, в центрі захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка із заручниками. Він був озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців.

Терорист, який заявляв, що виступає проти “системи”, висунув низку вимог: щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоб президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелював до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора, глав церков тощо.

При цьому зловмисник заявляв, що вибухівка є не лише в автобусі, а й попередньо закладена “в інших місцях”, погрожував її підірвати дистанційно і вимагав розмови з журналістами. Зокрема, він говорив по телефону з Юрієм Бутусовим та представниками кількох телеканалів. Телефонні номери на вимогу терориста “роздобували” рідні утримуваних ним людей.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Терорист час від часу відкривав вогонь і поцілив у вікно Головного управління Нацполіції в Луцьку, де вже після того проводив нараду Аваков.
Також Кривош кілька разів вистрілив по безпілотнику, що використовували співробітники СБУ для спостереження. Потім він викинув із салону предмет, що вибухнув.

Згодом поліцейським вдалося передати упаковки води заручникам, які на той час понад десять годин перебували у захопленому автобусі.
Воду заніс заступник голови Нацполіції Євген Коваль. Терорист вистрілив поруч із ним.

Президент Володимир Зеленський виконав вимогу терориста і розмістив у фейсбуці заклик “дивитися фільм “Земляни” 2005 року.

Паралельно з цим Кривош відпустив з автобуса трьох заручників – двох жінок і підлітка.

Читайте також:
Twitter і YouTube заблокували сторінки “луцького терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна