У Луцьку заручникам у автобусі передали воду, – Геращенко

 

У Луцьку поліцейським вдалося передати упаковки води заручникам, які понад десять годин перебувають у захопленому автобусі.

Про це ввечері у вівторок, 21 липня, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці.

“Перші результати переговорів в Луцьку. Максим Кривош дозволив поліції передати упаковки води. Їх заручникам передав перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль”, – написав Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, чоловік, який назвався “Максимом Плохим” (справжнє ім’я – Максим Кривош), уранці у вівторок, 21 липня, в центрі захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка із заручниками (приблизно 10-20 осіб). Він озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців.
Вимоги терориста, який виступає проти “системи”, є мало зрозумілими й вочевидь неадекватними – щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоби президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелює до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора тощо.
Зловмисник погрожує іншими вибухами та вимагає розмови з журналістами. Зокрема, він уже говорив по телефону з Юрієм Бутусовим.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Терорист час від часу відкривав вогонь і поцілив у вікно Головного управління Нацполіції в Луцьку, де вже після того проводив нараду Аваков.
Також Кривош кілька разів вистрілив по безпілотнику, що використовували співробітники СБУ для спостереження. Потім він викинув із салону предмет, що вибухнув.

Читайте також:
Twitter і YouTube заблокували сторінки “луцького терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна