У Луцьку стріляли в приміщення поліції, де Аваков проводить нараду

доповнено, уточнено

У приміщення Головного управління Нацполіції в Луцьку, де очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков по обіді проводить нараду щодо переговорів із терористом, вранці стріляли.

Про це у вівторок, 21 липня, інформує місцеве видання “Волинь” з посиланням на начальницю сектора комунікації поліції області Ольгу Бузулук.

“В офіс поліції стріляли. На другому поверсі пробите вікно”, – сказала Бузулук.

Фото: www.volyn.com.ua

Приміщення розташоване неподалік Театрального майдану і місця, де припаркований захоплений автобус.

За повідомленням “Волинських новин“, стріляє сам терорист, який затримує в заручниках пасажирів автобуса.

Зазначається, що мешканців сусідніх будинків евакуювали.

“ЗМІ поширили інформацію, що стріляли по приміщенню, коли там перебував очільник МВС Арсен Аваков. Проте ця інформація неправдива – постріли пролунали ще вранці”, – пише видання.

“Відомо, що терорист декілька разів відкривав вогонь з автобуса по вікнах. Декілька з них – прострілені. Одна з куль влучила у вікно приміщення Головного управління поліції області, яке знаходиться за кілька десятків метрів від захопленого автобуса”, – зазначають “Волинські новини”.

Видання також інформує, що терорист стріляє по квадрокоптеру, який літає над захопленим автобусом і веде спостереження.

Як інформувала “Новинарня“, чоловік, який назвався “Максимом Плохим” (справжнє ім’я – Максим Кривош), уранці у вівторок, 21 липня, в центрі захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка із заручниками (приблизно 10-20 осіб). Він озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців.
Вимоги терориста, який виступає проти “системи”, є мало зрозумілими й вочевидь неадекватними – щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоби президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелює до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора тощо.
Зловмисник погрожує іншими вибухами та вимагає розмови з журналістами. Зокрема, він уже говорив по телефону з Юрієм Бутусовим.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Читайте також:
Терориста, який захопив автобус у Луцьку, звуть Максим Кривош

Twitter і YouTube заблокували сторінки “луцького терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна