Терориста, який захопив автобус у Луцьку, звуть Максим Кривош

доповнено

Максим Кривош “Плохой”

Стало відоме справжнє ім’я озброєного терориста, який захопив автобус із заручниками в Луцьку 21 липня. Це Максим Кривош.

Як передає “Новинарня“, особу зловмисника назвало видання “Волинські новини“.

Раніше, під час дзвінка до поліції, терорист представився як “Максим Плохой”. Цим ім’ям підписана і книжка “Філософія злочинця”, яку чоловік просуває у твіттері.

“Проте це його несправжнє ім’я. Чоловіка насправді звати Кривош Максим Степанович. Прописаний він офіційно в Дубно”, – пише видання.

Чоловік із таким ім’ям народився 6 листопада 1975 року, раніше був прописаний у Луцьку.

Відомо, що Кривош відбув кілька термінів у місцях позбавлення волі. Саме там він і написав свою “Філософію злочинця”.

ДОПОВНЕНО. Цю інформацію підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він додав, що Максим Кривош – уродженець селища Гай Оренбурзької області Російської Федерації.

“Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів.
17.06.1994 Луцький міський суд Волинської області – ст.142 ч. 2 (Розбій); ст. 143 ч. 2 (Шахрайство); ст. 144 ч. 2 (Вимагання); ст. 222 ч. 1 і ч. 3 (Незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут вогнепальної або холодної зброї, бойових припасів і вибухових речовин).
07.11.2005 Луцький міськрайонний суд Волинської області – ст. 222 ч. 1 (Шахрайство з фінансовими ресурсами); ст. 257 (Бандитизм); ст. 189 ч. 4 (Вимагання); ст. 263 ч. 1 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)”, – написав Геращенко.

“Він часто бував у Луцьку, має тут багато знайомих та навіть після виходу з в’язниці перебував у полі зору поліції. Зі слів людей, які його опізнали, чоловік справляв враження адекватної людини, щоправда дивакуватої. Він часто міняв номери телефонів і мало говорив про себе конкретної інформації.
Також з офіційних джерел стало відомо, що Максим Кривош примусово лікувався у психіатричній лікарні“, – пишуть “Волинські новини”.

У своїй книзі Кривош пише, що:

  • Ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і “вирішив стати крутим”. Тож в 11-му класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв’язкам батька справу закрили.
  • Навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.
  • Був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині.
  • Після першого шестирічного ув’язнення вийшов на волю у 24 роки.

Нагадаємо, чоловік, який назвався “Максимом Плохим”, уранці у вівторок, 21 липня, захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка в центрі Луцька із заручниками (приблизно 10-20 осіб). Він озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців. Вимоги терориста, який виступає проти “системи”, є мало зрозумілими й вочевидь неадекватними – щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоб президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелює до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора тощо.
Зловмисник погрожує іншими вибухами та вимагає розмови з журналістами. Зокрема, він уже говорив по телефону з Юрієм Бутусовим.

Читайте більше:
У Луцьку озброєний терорист захопив автобус із заручниками: були постріли, але без жертв. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна