У Луцьку терорист відпустив трьох заручників із захопленого автобуса. ВІДЕО

 

У Луцьку зловмисник, що захопив уранці у вівторок, 21 липня, автобус із пасажирами, відпустив трьох заручників.

Як повідомив у фейсбуці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, мова про двох жінок та підлітка.

“Щойно перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль домовився з Максимом Кривошем про звільнення трьох перших заручників. Це літня жінка, підліток і вагітна. Вони звільнені”, – зазначив Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, чоловік, який назвався “Максимом Плохим” (справжнє ім’я – Максим Кривош), уранці у вівторок, 21 липня, в центрі захопив рейсовий автобус Берестечко-Красилівка із заручниками (приблизно 10-20 осіб). Він озброєний, відкривав вогонь у бік правоохоронців.
Вимоги терориста, який виступає проти “системи”, є мало зрозумілими й вочевидь неадекватними – щоб олігархи розмістили відеозвернення про те, що є “терористами в закон”, щоби президент Зеленський поширив фільм у соцмережі “Земляни” 2005 року, апелює до судів, Вищої ради правосуддя, генпрокурора тощо.
Зловмисник погрожує іншими вибухами та вимагає розмови з журналістами. Зокрема, він уже говорив по телефону з Юрієм Бутусовим.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прибув до Луцька для особистої координації дій підрозділів МВС в умовах надзвичайної події.

Згодом начальниця сектора комунікації поліції області Ольга Бузулук повідомила, що у приміщення Головного управління Нацполіції в Луцьку, де очільник МВС Арсен Аваков проводив нараду щодо переговорів із терористом, стріляли. Будівля розташована неподалік Театрального майдану і місця, де припаркований захоплений автобус.
Близько 17:00 терорист кілька разів вистрілив по безпілотнику, що використовують співробітники СБУ. Потім він викинув із салону предмет, що вибухнув.
Згодом поліцейським вдалося передати упаковки води заручникам, які на той час понад десять годин перебували у захопленому автобусі.

Читайте також:
Twitter і YouTube заблокували сторінки “луцького терориста”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна