“Стадіон так стадіон”: як виглядали дебати Порошенка на “Олімпійському”. ВІДЕО, ФОТОРЕПОРТАЖ

Кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийшов на неофіційні дебати, призначені Петром Порошенком на 14:00 неділі, 14 квітня, на НСК “Олімпійський”.

Як передає “Новинарня“, місце для дебатів було облаштоване у внутрішньому дворі спорткомплексу. Модератором був обраний ведучий “Громадського радіо” Андрій Куликов. На зустріч були запрошені журналісти, яких зібралося понад дві сотні. Однак трибуна, відведена Володимиру Зеленському, залишилася порожньою.

Порошенко мав 5-хвилинне вступне слово, за форматом дебатів, а надалі відповідав на різні запитання журналістів – хоча й зазначив, що це не прес-конференція.

Фото: прес-служба президента

Крім іншого, від повідомив, що звільнив з посади скандального голову Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Також, відповідаючи на запитання каналу “Інтер”, Порошенко сказав, що побоювання, нібито влада через відсутність кворуму у виборчих комісіях може зірвати вибори, не відповідає дійсності.

Він ще раз запросив Зеленського на відкриті дебати, зокрема запропонував зустрітися в понеділок, 15 квітня, о 22:30 в ефірі програми “Свобода слова” на каналі ICTV.

У цей час, із 13:00, на території НСК з боку “бессарабських” воріт відбувався мітинг прибічників Петра Порошенка, який зібрав понад 10 тисяч громадян. Багато хто скаржився в соцмережех, що кількість рамок безпеки, виставлених поліцією, не відповідає великій кількості присутніх.

На сцені виступали гурти “От вінта!”, “Козак систем” та ін.

Мітингувальники скандували: “Україна!”, “Порошенко!”, “Зеля, виходь!”, співали – “Я прийшов – тебе нема” тощо.

Петро Порошенко мав виступи на сцені як до, так і після зустрічі у внутрішньому дворі НСК.

“Мені не подобається, коли всі, починаючи від Жириновського і закінчуючи Азаровим, від Януковича до Зюганова, вирішують, кому бути Президентом моєї країни. Цю ситуацію мав би пояснити сам кандидат, але чомусь він цього не робить. Це неповага до народу і країни.
Володимире Олександровичу, чекаю вас 19 квітня в студії Суспільного мовлення на дебати!” – сказав Порошенко.

“Ми нікого не боїмося. Ми робимо все для того, щоб країна дізналася правду. Країна не хоче обирати кота в мішку. Україна повинна обрати справжнього Президента, справжнього Верховного головнокомандувача, який і надалі буде проводити курс нашої країни до ЄС і НАТО”, – заявив глава держави зі сцени.

Петро Порошенко нагадав, що це Зеленський ініціював дебити на стадіоні, президент погодився, після цього фраза “стадіон так стадіон” стала мемом.

Фоторепортаж (прес-служба президента, користувачі ФБ – учасники мітингу):

Дебати мітинг - 14.04.2019 НСУ Олімпійський Дебати - 14.04.2019 НСУ Олімпійський Дебати мітинг - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _1 Дебати Порошенко - 14.04.2019 _4 Дебати Порошенко - 14.04.2019 _11 Дебати Порошенко - 14.04.2019 _9 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _8 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _мітинг Дебати Порошенко - 14.04.2019 _3 Дебати Порошенко і Куликов - 14.04.2019 Дебати Порошенко Зеленський - 14.04.2019 _4 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _2 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _14 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _5 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _ Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _1 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _6 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _7 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський прапор Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _10 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _12 Дебати Порошенко - 14.04.2019 НСУ Олімпійський _15 FB_IMG_1555256108692 FB_IMG_1555256094851
<
>

Пройшовши після спілкування зі ЗМІ через натовп на площі, Порошенко запросив усіх прихильників для спільного фотографування в чаші стадіону.

Більшість присутніх під звуки гімну ОУН (“Зродились ми великої години”) почала рухатися через вузькі проходи на арену та сідати на кілька центральних секторів. Поміж них перебував Порошенко. Він ще раз виступив, тепер уже з мегафоном.

Фото: прес-служба президента

Перед фотографуванням присутні разом заспівали Державний Гімн.

Відео:

Читайте також:
Штаби Порошенка і Зеленського обговорили формат дебатів на НСК

Аласанія передав Порошенку меседж від команди Зеленського

Як інформувала “Новинарня“, обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які пройшли у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже другий тиждень.
3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.
Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“тадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.
У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.
Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).
Уранці 5 квітня Зеленський здав лише кров на аналізи у лабораторії свого бізнес-партнера Андрія Пальчевського, що не дозволяє виявляти вживання наркотиків.
Того ж ранку Порошенко здав комплексні аналізи на НСК “Олімпійський”. Вони не виявили в нього ознак вживання алкоголю.
10 квітня Порошенко пройшов тестування у спеціалістів Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), яких привіз у Київ боксер Володимир Кличко. Зеленський – знову відмовився від перевірки.

Надалі Зеленський заявив, що чекає Порошенка на “Олімпійському” ввечері 19 квітня. Порошенко натомість покликав конкурента на перші дебати на стадіон 14 квітня, а на вечір 19-го – в студію Суспільного ТБ, як передбачає закон і постанова ЦВК.
Сторона президента наполягає на тому, що дебатів має бути більше, аби виборці мали змогу обміркувати програми й особи кандидатів.

Увечері 12 квітня Порошенко несподівано прийшов у прямий ефір програми “Право на владу” каналу “1+1”, який вів проти нього жорстку контрагітацію і підтримував Зеленського. Він ще раз викликав опонента на дебати. Між кандидатами відбулася різка розмова по телефону в прямому ефірі, Зеленський постійно перебивав Порошенка і кинув трубку. 

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена.

5 квітня український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України Володимиру Зеленському та Петру Порошенку здати аналізи в авторитетній міжнародній організації The Voluntary Anti-Doping Association.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий пройти повторні “допінг-проби” в антидопінговому агентстві. Тоді як, на його думку, аналізи, які здав кандидат у президенти Володимир Зеленський, “викликають лише сумніви”.

Читайте також:
Зеленський ввів в оману щодо результатів своїх аналізів. ДОКУМЕНТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна