“Довести, що кандидат незалежний від наркотиків”: Порошенко повторно пройшов тестування на стадіоні, Зеленський – відмовився

 

Президент Петро Порошенко в середу, 10 квітня, повторно здав аналізи на вживання алкоголю й наркотиків у медичному центрі НСК “Олімпійський” у Києві.
Цього разу тустування проводили представники незалежної Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), яка співпрацює із Всесвітньою антидопінговою агенцією і перевіряє професійних боксерів та бійців мішаних єдиноборств.

Організатором тестування виступив колишній боксер Володимир Кличко.

Прибувши на НСК “Олімпійський” для повторного проходження тестів щодо відсутності алкогольної чи наркотичної залежності, Порошенко заявив численним журналістам: “Наскільки я розумію, Володимира Зеленського не було. І я перш за все хочу підтримати звернення пана Володимира Кличка й інших у тому, що це є не забаганка. Це є абсолютно необхідна і важлива процедура, щоб наша 45-мільйонна нація мала тверді переконання і довіру до того, що у нас президентом і верховним головнокомандувачем не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків чи від алкоголю”.

“Наголошую ще раз, що я не стверджую, що пан Володимир Зеленський є наркоманом. Але є абсолютно прозорі процедури найвищого авторитету міжнародних експертів, які мають довести не лише українцям, а всьому світові, що той кандидат, який претендує на посаду президента, є незалежним від наркотиків”, – цитує Порошенка прес-служба президента.

Петро Порошенко також підкреслив, що ігнорування цього “створює ризики і загрози щодо командування Збройними силами, а також міжнародної діяльності Президента України”.

“Не дай Боже, щоб могла долучитися людина з наркотичною залежністю”, – зазначив він.

“Наголошую, що не я ініціював питання, щоб ми зустрілися на стадіоні… Це була ініціатива Володимира Зеленського. І я спочатку дещо з подивом сприйняв, але потім погодився. І вважаю, що ці правила мають бути обов’язковими для обох кандидатів”, – сказав президент.

Він наголосив, що тести щодо відсутності алкогольної та наркотичної залежності кандидати в президенти мають проходити у незалежних медичних установах, а “не в лабораторіях, які належать другові чи прихильнику”.

“Тим більше, що власник є громадянином Російської Федерації, й інколи навіть балотувався до Державної думи РФ. Це, безумовно, викликає великий сумнів у об’єктивності зазначених даних”, – додав Петро Порошенко щодо вибору лабораторії для проходження тестів Володимиром Зеленським.

Глава держави подякував міжнародним експертам, які були присутні на сьогоднішньому тестуванні і таким чином “своїм іменем гарантують об’єктивність, неупередженість і прозорість”.

“Не треба паплюжити Україну – треба прийти і завершити цю процедуру… І, безумовно, в питаннях національної безпеки ніякого компромісу немає і не може бути”, – резюмував Порошенко.

У штабі кандидата в президенти України Володимира Зеленського натомість заявили, що він не здаватиме аналізи представникам VADA, оскільки для нього “це питання закрите”.

Як інформувала “Новинарня“, обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які пройшли у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже кілька днів.
3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.
Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“тадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.
Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.
У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.
Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).
Уранці 5 квітня Зеленський здав лише кров на аналізи у лабораторії свого бізнес-партнера Андрія Пальчевського.
Того ж ранку Порошенко здав комплексні аналізи на НСК “Олімпійський”. Вони не виявили в нього ознак вживання алкоголю.

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена.

5 квітня український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України Володимиру Зеленському та Петру Порошенку здати аналізи в авторитетній міжнародній організації The Voluntary Anti-Doping Association.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий пройти повторні “допінг-проби” в антидопінговому агентстві. Тоді як, на його думку, аналізи, які здав кандидат у президенти Володимир Зеленський, “викликають лише сумніви”.

Читайте також:
Зеленський ввів в оману щодо результатів своїх аналізів. ДОКУМЕНТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна